STSO İŞKUR HİZMET NOKTASI OLDU
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ile TOBB arasında imzalanan protokol ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlatılan Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Simav Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde İŞKUR Hizmet noktası oluşturularak oda üyelerine hizmet vermeye başladı.
Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Simav Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) arasında İşkur Hizmetlerinin sunulmasına ilişkin “İşkur Hizmet Noktası” protokolü imzalandı.
Protokol, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu ve Çalışma ve İş Kurumu Kütahya İl Müdürü V. Hüsnü Balcı arasında imzalandı.
Konuyla ilgili bilgiler veren Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu, ekonomi olarak zorlu bir yılı geride bıraktıklarını ifade ederek, 2017 yılından itibaren ekonominin yeniden yükseliş trendine kavuşması için en önemli unsurlardan birisinin istihdam olduğuna dikkat çekti. Ülke genelinde başlatılan istihdam seferberliğine iş dünyası ve TOBB camiası olarak ciddi destek verdiklerini kaydeden Kazcıoğlu, Odamız bünyesinde faaliyete başlayacak olan İş Kurumu hizmet noktası hakkında bilgiler verdi. Kazcıoğlu, “Bu seferberliğin önemli adımlarından birisi olarak, İl istihdamımızı artırabilmek ve işgücü piyasamızı genişletebilmek amacı doğrultusunda, en önemli paydaşımız olan Çalışma ve İş Kurumu ile omuz omuza bir çalışmaya başladık. İş Kurumu’nun meslek danışmanlarına Odamızda bir masa tahsis ettik. Böylelikle Odamızı hem iş arayanlar, hem de işverenlerimiz için birinci durak haline getirmeyi hedefliyoruz. İş Kurumu uzmanları, periyodik biçimde Odamızda gerek işverenler, gerekse iş arayanlar ile bir araya gelecek. Kurumun çalışmaları ve işverenlere sağladıkları destekler birinci elden iş dünyasına tanıtılacak. Bir anlamda, İş Kurumu’nun hizmet ve faaliyetleri, iş dünyasının ayağına getirilmiş olacak.” dedi.