Simav TSO’ nun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) aracılığı ile yaptığı ısrarlı girişimler sonucu üyelerin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı adına vergi dairesi ya da bankaya yatırdıkları ticaret sicili harçları için zaman kaybı olmadan Oda bünyesinde alınabilmesinin yolu açıldı

Simav TSO Başkanı Şeref KAZCIOĞLU Oda üyelerinin zaman kaybını önlemek amacıyla TOBB aracılığı ile yaptıkları ısrarlı girişimlerin sonuç verdiğini belirterek Simav TSO üyelerinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ticaret sicili harcını vergi dairesi ve bankaya gitmeden Oda bünyesinde yatırabilmenin yolunun açıldığını söyledi.
Şeref KAZCIOĞLU “Üyelerimiz Ticaret Sicil Müdürlüklerinden almak istedikleri yetki belgesi, sicil tasdiknamesi, ihale belgesi ile kuruluş ve değişiklik işlemlerinde olduğu gibi sicil harcı ödemelerini bankalara ya da vergi dairelerine yapıyorlardı. Bu konuda çok fazla şikâyet alıyorduk. Ticaret hayatında satın alınamayan en değerli sermayenin zaman olduğunu düşündüğümüzde bu durum önemli vakit kayıplarına ve bürokratik aksaklıklara neden olmaktaydı. Göreve geldiğimiz andan itibaren üyelerimizin boşa giden zamanlarını önlemek ve işlemleri kolaylaştırmak adına TOBB aracılığı ile ısrarlı girişimlerde bulunduk. Bu girişimlerimiz sonuç verdi. Artık üyelerimiz zaman kaybı yaşamadan bu harçları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı adına Odamız bünyesinde yatırabilecekler. Bu tür çalışmalarımızda bizlere destek veren TOBB Başkanımız Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU’ na teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.