Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Kazcıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi; ” Bu geceye, kulların günahlarının affolunması ve temize çıkmaları nedeniyle ‘Berat’ adı verilir. Günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, günahlardan arınma ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmaya vesiledir. 11 ayın Sultanı mübarek Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu hassas süreçten geçtiğimiz şu süreçte milli birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Toplumları derinden sarsan sorunların yaşandığı günümüz dünyasında huzurun, barışın ve aydınlık bir geleceğin inşası için hepimize ciddi görevler düşmektedir. Daha duyarlı olmalı ve daha sağduyulu davranmalıyız. Gündelik hayatın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere bir kandil olması dileğiyle tüm hemşerilerimizin ve milletimizle birlikte bütün İslam âleminin Berat Kandili’ni kutluyorum. Bu gecenin, ülkemizin, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbe ve dualarının kabulü ile arınma ve affına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”