DSC_1407MEMLEKET MESELELERİ STSO İFTARINDA

Simav’daki resmi ve sivil toplum kuruluşlarının geleneksel iftar yemekleri art arda devam ediyor. İlçenin en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Simav Ticaret ve Sanayi Odası da iftar geleneğini sürdürenlerden. STSO iftarında ramazan sohbetleri değil de memleket meseleleri konuşulması, iftara katılanların görüşlerini ifade etmesi, konular hakkında bilgi sahibi olmasına yol açtı.

Simav Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) geleneksel iftar yemeğini Birleştirilmiş Meslek Komiteleri Toplantısı çerçevesinde gerçekleştirdi. Eynal Kaplıcaları Restoranında verilen yemeğe katılanları STSO Meclis Başkanı Raci Hazıroğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu kapıda karşılarken Belediye Başkanı Süleyman Özkan iftar yemekli STSO Meslek Komiteleri Toplantısının onur konuğu oldu.

Ramazanla ilgili sohbetlerin değil de memleket ve Simav meselelerinin ele alındığı yemekte konuşan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Kazcıoğlu, yeni göreve başlayan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’e Kütahya ve ilçelerdeki iş dünyasının temsilcileri ticaret ve sanayi odalarıyla borsa olarak ziyaret edip Vali Nayir’e yeni görevinde başarılar dilediklerini ve ilçelere davet ettiklerini hatırlattı.

İlçedeki meslek ve esnaf odası başkanlarının da katıldığı yemekte üyelerine de seslenen STSO Başkanı Kazcıoğlu, şehirdeki ekonomik durgunluğa dikkat çekerek, “Simav’ın sıcak para girişine ihtiyacı var. Bu da ancak Simav dışından gelecek yatırımcıyla mümkün olur ki bundan da en çok sevinecek kesim işsizlerimiz ve küçük esnaflarımız olur” dedi.

Simav’ın önünde birçok olmazsa olmazlar olduğunu ve bunların ilk sırasında ‘Sanayi Bölgesi’ kurulumu geldiğini anlatan Kazcıoğlu, “Bu konuda yapılan atılım ve girişimlerde neler yaşandığını, Mamak ve Yeşilköy bölgeleri için yaşanan tepkileri herkes biliyor. Şimdi yeni bir sanayi bölgesi alanı konusunda önemli çabalar var. Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Özkan ve Meclis üyeleri sürekli çalışıyor. Bu konuda önemli bir aşama geride kaldı. Sanayi Bölgesi çalışması hayata geçtiğinde herkes görecektir ki bu Simav için üretim ve istihdam açısından önemli bir sıçrama olacaktır” şeklinde konuştu.

STSO Meslek Komiteleri Toplantısının odanın Meclis ve Yönetim Kurulu’nu en iyi şekilde çalıştıran önemli bir unsur olduğuna da dikkat çekerek Meslek komitelerinin üyelerine seslenen Başkan Kazcıoğlu, “İftar Yemeği başlığı altında bir araya geldiğimiz bu akşam toplantıya katılan üyelerimize ve konuklarımıza teşekkür ediyor, gelecek toplantımızda sizlerin ilçenin iş dünyası adına istek ve önerilerinizi sunmanızı istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yemeğin onur konuğu Belediye Başkanı Süleyman Özkan ise yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Yaşanan Simav meseleleri, özlenen Simav yatırımları hakkında açıklama yaparken sözlerini sakınmayan Başkan Özkan, Simav’da sözünü ettiği, özlemini çektiği canlılıkların, hareketlerin, yatırımların yaşanmamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Bunun yanında zaman zaman kendisinin eleştiri noktası haline de geldiğini ifade eden Başkan Özkan, “Örneğin; güncel olduğu için söylüyorum hepimiz kutsal ramazanın güzel günlerini birlikte yaşıyoruz. İlçe belediyesi olarak şehrimizin en önemli kitlelerini oluşturan dikensiz güllerimiz engellilere, şehit ailelerimize, gazilerimizle onların değerli ailelerine, her biri belediyemiz için önemli birer emanet olan yetimlerimize ve tabi ki belediye personellerimize iftar yemeği verdim, toplumun bir kesimi tepki gösterdiği gibi Akbaldır Stadındaki Enderun Teravih Namazı akşamındaki ortama uygun sunulan iftar yemeği ikramı bile eleştirildi. Unutulmamalıdır ki iftarlar burada da görüldüğü gibi bizleri buluşturan, istek ve şikayetlerin dile gelmesine vesile olan önemli etkinlikler. İftar veriyoruz söz oluyor, vermiyoruz yine söz oluyor. İnanın ben de şaşırdım” dedi.

Simav Ticaret ve Sanayi Odası’nın iftar yemekli Birleştirilmiş Meslek Komiteleri Toplantısı Meclis ve Yönetim Kurulu başkanlarının konuklarını uğurlamasıyla son buldu.

 

404: Not Found