Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref KAZCIOĞLU ; Odamız eğitim vermeye devam ediyor ve yeni eğitimlerinde verileceğini açıkladı. Daha önceleri “Etkili İletişim, Liderlik ve Kurumsallaşma “ Eğitimi düzenleyen STSO şimdide 29.09.2016 Tarihinde “Dış Ticaret Eğitimi” düzenlediğini Hükümet Konağı Konferans salonunda düzenlenen eğitime Simav da İthalat – İhracat yapan firmaların yanı sıra STSO Meclis üyeleri, Simav Teknoloji Fakültesinden ve Meslek Yüksek Okulundan öğrenciler katıldığını açıkladı. Daha sonra konuşmamıza katılan Simav Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Hülya Sevinç KARAARSLAN açıklamalaya şöyle devam etti ; 6 saat süren eğitim Ali Rıza Güneş OKTAY gerçekleştirdiğini. Eğitime İhracatla, Uluslar arası Pazarlama arasındaki farkı anlatma başlayan deneyimli hoca daha sonra Türkiyenin dünya sıralamasında kaçıncı olduğunu, Türkiyedeki işletmelerinin genel durumlarını, yurt dışına satış yapmak isteyen işletmelerin ilk adımı nasıl atlamalrı gerektiğini, hedef ülke ve pazarlarını nasıl seçmeleri gerektiğini, Hedef ülke ile ilişkilerin nasıl başlatılması gerektiğini, Hedef ülke talebine uygun olarak ürün, maliyet ve standardizasyonu ve Hedef pazarda tutunma çalışmalarını anlatarak konular arasında örnekler vererek ve katılımcılardan gelen soruları cevaplayarak eğitimi bitirdiğini.
Eğitime katılım gösterenlere “Katılım Belgesi” verileceğini söyleyen Simav Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Hülya Sevinç KARAARSLAN Eğitimlerin devam edeceğini katılmak isteyenlerin Simav Ticaret ve Sanayi Odasının İnternet Sitesinden ve Sosyal Medya hesaplarından takip ederek başvuruda bulunabilirler.