İş dünyasına hizmet veren İŞKUR’un hizmet proğramlarının tanıtım toplantısına Simavlı esnaflar, İş adamları ve girişimciler fazla ilgi göstermedi.
Simav Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine Kütahya İŞKUR Kurumu tarafından İşkur faaliyetleri tanıtıldı. Simav Kaymakamlığı Konferans salonunda düzenlenen toplantıya Simav Ticaret ve Sananyi Odası Genel Sekreteri Ömer Özdoğan, Çitgöl Belediye Başkanı Yüksel Ünal, Güney Belediye Başkanı Halil İbrahim İlhan, Naşa belediye Başkanı Kadir Bütüner, çeşitli kurum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Kütahya İŞKUR Şube Müdürü Ahmet Karaaslan tarafından İşkur kurumunu anlatan 4 dakikalık bir video gösterimi sonrasında sırasıyla kurumun görevleri, İş ve İşçi Bulma Hizmetlerine Aracılık, İşsizlik Sigortası uygulaması, Pasif İstihdam Politikaları, Yarım Çalışma Ödeneği, Aktif İşgücü Piyasası Programları, Programdan yararlanabilecek işverenler, İşbaşı Eğitim Programı-İEP, Hangi tür işyerleri İEP’ den yararlanabilir, Programa katılım koşulları, Kaç Katılımcı verileceği, Programın Uygulaması konuları hakkında bilgiler verdi.