20.12.2017 tarihinde Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda Uşak Havaalanı’nın aktif olarak çalışması için Pegasus yetkilileri ile toplantı gerçekleştirildi. Uşak Valisi Salim Demir in başkanlığında Uşak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir ve Uşak TSO Genel Sekreteri Caner Urhan nın sunumunu yaptığı toplantıda Uşak-İstanbul seferlerinin başlaması için gereken çalışmaların yapılacağını ve 2018 yılında Uşak Havaalanından seferlerin olacağı müjdesini verdi. Aralık ayında Uşak Valisi Salim Demir başkanlığında Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelen Pegasus Havayolları yetkilileri ile gerçekleştirilen toplantı sonucu Uşak Havaalanı’ndan Uşak-İstanbul uçuşları 22 Ocak’ta başladı.
180 kişilik uçakların kullanıldığı tarifeli uçuşlar Pazartesi, Çarşamba Cuma günleri İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan Uşak’a (22:00/23:05), Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri de Uşak’tan İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na (06:00/07:05) gerçekleşecek.
Uşak-İstanbul tarifeli uçuşları için uzun süredir yoğun görüşmeler ve çalışmalar yaptıklarını belirten UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir; “Uşak marka kent olma yolunda ilerlerken havaalanımızın aktif olması hem yatırımlar hem de kent turizmimiz yönünden önemlidir. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle birlikte Uşak Havaalanı’ndan gerçekleştirilecek olan seferlerin devamı için gereken desteği vermeye hazır. İlk 3 gününde %80 doluluk oranıyla gerçekleşen seferlerin önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğine inanıyorum. Bölge potansiyeli de göz önüne alınarak, sanayicimizden, esnafımızdan, tüccarımızdan, öğrencilerimizden kısaca Uşak’a ve bölgeye ulaşmak isteyen herkes tarafından gelen talepler doğrultusunda belki de uçuşlar her gün gerçekleşecektir. Uşak-İstanbul uçak seferlerinin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

404: Not Found