cmhr1

Ziyarete iştirak eden Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu  yaptığı açıklamada “ TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında tüm oda ve borsa başkanları hayırlı olsun ziyaretiyle beraber, Sayın Cumhurbaşkanımıza ekonomik meseleler hakkında sorunları anlatma, görüşleri aktarabilme  fırsatı bulduk. Bu bağlamda sayın Hisarcıklıoğlu ekonomik konu ile alakalı olarak istihdamın üzerindeki maliyet yüklerinin kaldırılması, sanayi üretiminin teşvik edilmesi, önümüzdeki dönemlerde turizmin itici güç olması konularında Sayın Cumhurbaşkanına taleplerde bulundu. TOBB tarafından Ermenek’te maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ev hediye edileceğindenbahsetti” Ayrıca Dede Korkut hikayelerinin türkçeleştirilmiş baskısından Cumhurbaşkanına hediye edildi.

Cumhurbaşkanının tek tek bütün başkanların ellerini sıktığını söyleyen Kazcıoğlu, sarayı gezebilme fırsatları verildi.  Bundan da  büyük memnuniyet duyduk” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, istişare toplantısında “Mevcut teşkilatlanma yapısını farklı bir Türkiye için yeterli bulmadığımızdan dolayı yeni teşkilatlanma yapısıyla birlikte çok daha farklı bir adım atalım istiyoruz. Ekonomiyi yakından takip edecek, ekonominin tüm taraflarıyla istişarelerimizi eskisi gibi sürdürecek, dertlerinizi, şikâyetlerinizi, öneri ve tavsiyelerinizi yine dinleyecek, bunları istişare edecek, bunlara birlikte çözüm üreteceğiz. Özel sektör ile kamunun uyumunun Türkiye’de neleri başarabileceği, Türkiye’yi hangi seviyelere ulaştıracağı  çok net görüldü. İnşallah bu birliktelik, bu dayanışma, aramızdaki bu uyum ve koordinasyon, özellikle de aramızdaki istişare kültürü Cumhurbaşkanlığımız süresince de aynen devam edecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB üyelerine Türkiye’nin büyümesine, kalkınmasına, refahın ve demokrasinin standartlarının artmasına verdikleri katkı için teşekkür etti. Cumhurbaşkanı bütün başkanlara Cumhurbaşkanı amblemli kravat hediye edildi.

404: Not Found