SİMAV TSO, HİBE PROJELERLE ATAĞA KALKIYOR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyesi olan Simav Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), TOBB’a bağlı birçok oda ve borsadan çok daha aktif olarak geleceğe yönelik projeleriyle öne çıkıyor.

Avrupa Birliği ve Zafer Kalkınma Ajansına 2018 yılı içinde 5 ayrı proje hazırlayıp sunan Simav TSO, önceki yıllarda da Simav Kaymakamlığı ve Simav Belediyesiyle ortaklaşa projeler hazırlamış, bu projeler mali destek görerek gerçekleştirilmişti.

STSO’nun ilçede kurumlaşan en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Şeref KAZCIOĞLU, “TOBB ’a bağlı akredite bir oda olmanın yanı sıra, üyelerine, iş dünyasına ve bulunduğu ilçenin sosyal ve ekonomik menfaatlerine yönelik çalışmalarını sürdüren odamız, kurumlaşmanın en önemli örneklerinden birisini de hem Avrupa Birliği fonlarına hem de Zafer Kalkınma Ajansına proje sunarak göstermektedir. 2018 yılı içinde tamamen kurum içinde hazırlanan ve sunulan projelerle birlikte 2019 yılı için hazırlanan projelerin de sunuma hazır olduğuna dikkat çeken Başkan Kazcıoğlu, öncelikle Avrupa Birliği sunulan projelerden söz ederek konuşmasını sürdürdü.

2018 yılında Simav Ticaret ve Sanayi Odası olarak Erasmus KA2 Programı Mesleki Eğitim için “Yenilikçi ve İstihdamda Yetenekli Modeller ile Mesleki Uzmanlaşma” başlıklı %100 hibe oranlı 299 bin Euro bedelli İtalya, Fransa ve Yunanistan’ dan kurum ve kuruluşların ortak olduğu, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Kazcıoğlu Otomotiv Ltd Şti, Simav Mesleki Eğitim Merkezinin yerli ortaklar olarak yer aldığı ön elemeleri geçmiş ve son eleme turuna girmiş projemizdir” dedi.

Merkezi Finans İhale Birimine sundukları “Türkiye İç Ege Bölgesi ve Borsod-Abauj-Zemplen Ülkesinin Termal Bölgelerinde Odaların İşbirliği” adlı projenin de sahibi olduklarını, projede yerli ortakların ise Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası ve Manisa’nın Demirci Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu hatırlatan Kazcıoğlu, “12 ay süreli projemiz Türkiye den giden 351 proje arasından 60 proje içerisine kalmış olup 35 tane proje AB Yetkilileri ile sözleşme imzalayacaktır. Bu projemiz de %90 oranda hibeli ve 149 bin Euro bedellidir” ifadesinde bulundu.

Zafer Kalkınma Ajansının kapsama alanında olmalarından dolayı Simav TSO olarak Zafer Kalkınma Ajansına da projeler sunduklarına dikkat çeken Kazcıoğlu, ‘Simav Beş Yıldızlı Termal Sağlık Oteli ve SPA Merkezi Fizibilitesi’ adını taşıyan 12 ay süreli %100 hibe oranlı, Simav Kaymakamlığının ise proje ortağı olduğu projemiz Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul görmüş ve sözleşme imzalanmıştır. Ayrıca yine Zafer Kalkınma Ajansına ayrı bir proje daha sunduk. Sahibi olduğumuz bu projenin de adı “İleri Düzey Excell Eğitimi”dir. Tavşanlı TSO, Gediz TSO, Kütahya Ticaret Borsası ortaklı 2 ay süreli projemiz 10.000 TL bedelli ve %100 hibelidir” dedi. Son olarak da ortağı olarak dahil olduğumuz Yunanistan’ın proje sahibi olduğu “Strengthening the civil society and business networking and cooperation in the mediterranean region” adını taşıyan  tarım ve kırsal turizmle ilgili olan toplam 150 bin euro ilgili toplam 150.000 Euro hibesi olan projede değerlendirme sürecindedir diyerek sözlerini tamamladı.

404: Not Found