İŞKUR ile Simav Ticaret ve Sanayi Odası arasında İmzalanan “İŞKUR HİZMET NOKTASI” Protokolü kapsamında, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Simav’da İŞKUR desteklerini anlatmaktadır.

Konuyla İlgili açıklama yapan Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu; günümüzün en büyük problemi işsizlik, İş imkânların kısıtlı olduğu küçük yerlerde ise işsizlik daha büyük problem olmaktadır. İşsizliği düşürmek için İŞKUR’un destekleri sürekli üyelerimize ve esnafa anlatılmaktadır. Son bir ay içinde Simav’da yaklaşık 100 kişinin İŞKUR üzerinden işe girdiğini aktaran Kazcıoğlu, İŞKUR’undan eleman çalıştırmak isteyenler için İŞKUR’un şu an “İşbaşı Eğitim Teşviki ve İlave İstihdam Teşvikleri” devam etmektedir. Diye belirtti.

Kazcıoğlu daha sonra bu teşvikleri ve teşviklerden yararlanmak isteyenler için şartları anlatmıştır.

İŞBAŞI EĞİTİM PROĞRAMINDAN YARARLANMAK İSTEYENLER İÇİN

İşverene Maliyet: Yok – Sıfır
Süre: 3 Ay (78 gün)
Maaş: Günlük 54 TL (Aylık 1.404 TL), Devlet ödüyor
Sigorta Primleri ve Vergi: Devlet ödüyor
Şartlar:

1. En az 2 çalışanınız olmalı
    2. Katılacak kişi son 1 ayda işsiz olmalı
    3. Katılımcı olarak alacağınız kişi Aralık 2016’daki çalışan sayınıza ilave olmalı
    4. Çalışan sayısının %30’u kadar katılımcı alabiliyorsunuz
    5. İşbaşı Eğitim sonunda; katılımcıların en az yarısını, 3 ay istihdam etmeniz gerekiyor

Teşvik: Katılımcıya yemek, yol masrafı vb. için ödeme yaparsanız; brüt asgari ücretin yarısı kadar tutarı (889 TL) vergiden düşebiliyorsunuz.

İLAVE İSTİHKÂM TEŞVİKİNDEN YARARLANMAK İSTEYENLER İÇİN

TÜM ÖZEL SEKTÖR IŞYERLERIMIZ (2017 YILINDA TESCIL OLAN IŞYERLERI DE DAHIL) 31 ARALIK 2017 TARIHINE KADAR YARARLANABILECEKTIR

Mevcut çalışana ilave edilen her bir sigortalı çalışan için asgari ücret üzerinden 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır.
İşverenler bu teşvike konu olan sigortalı çalışan için aynı dönemde sigorta primi, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır. Ancak bu teşvik harici teşviklerden diğer çalışanları için yararlanma hakları bulunmaktadır.

Bu teşvikten yararlanabilmek için;

• İşe aldığınız çalışanın İŞKUR kaydının olması gerekmektedir.
  • Son 3 ay içerisindeki prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave olarak işe alınması,
  • Aylık prim ve hizmet belgesinin yasal süresi içinde SGK’ ya verilmiş olması,
  • İşveren tarafından ödenmesi gereken sigorta priminin tamamının yasal süre içerisinde ödenmesi,
  • İş yerinin SGK’ ya yasal ödeme süresi geçmiş sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcunun bulunmaması gerekmektedir.

Destekten yararlanabilmek için işverenler www.sgk.gov.tr  adresinden e-Bildirge sistemi üzerinde “4447 / Geçici 17. Madde işveren Desteği” menüsü işaretlemek suretiyle erişilen ekran vasıtasıyla yapmalıdırlar

#buisolur #istihdamseferberligi