Simav Ticaret ve Sanayi Odasının (STSO) KOSGEB ve İŞKUR ile ortaklaşa düzenlediği “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu” 2017 yılı için 1. Dönemi 18 Mart 2017 tarihinde Halil İbrahim Kazcıoğlu Çıraklık Eğitim Merkezinde başlayan kurs 26 Mart 2017 tarihinde sona erdi.
Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Kursunu ziyaret ederek değerlendirmelerde bulunan Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu; Simav’da bu gibi kursların olması büyük bir şans halkımızın bu şansı iyi kullanması gerekiyor. Bu zamanda yeni iş yeri açmak için büyük maddi külfet gerektirdiğini ama KOSGEB’ in 50.000 TL Hibe 100.000 TL kredi sunduğunu belirtti.
Kazcıoğlu daha sonra kursiyerlere tek tek ne iş yapacakları sorarak, yapacakları işler hakkında tavsiyelerde bulundu. Kurs Hocası , Dumlupınar Üniversitesi Simav Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Kudret Armağan’a teşekkür ederek , 2017 yılında 2 dönem daha KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu düzenleyeceklerini hatırlatarak kurstan ayrıldı.