TOBB’un organize ettiği Türkiye Ekonomi Şurası, 07.02.2017 tarihinde M. Rifat Hisarcıklıoğlu’un ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Efe katılımıyla TOBB İkiz Kuleler ‘de gerçekleştirildi.
Türkiye Ekonomik Şura ile ilgili açıklamalarda bulunan Kazcıoğlu; Cumhurbaşkanı, Başbakan ve 11 tane Bakanın katılımıyla Ekonomik Şuramızı gerçekleştirdik. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan Ekonomik Şura Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın konuşmalarıyla devam etti.
Beyaz Eşya, Mobilya ve Konut Sektöründeki vergi indirimleri
Hükümetimizin Beyaz eşya, Mobilya VE Konut sektöründeki vergi indirimleri bu açıdan isabetli bir karar olmuştur. Bu indirimlerin piyasayı hareketlendirmesi beklenmektedir.
En az artı 1 istihdam
İşsizliği düşürmek için hükümet ve özel sektör el ele vererek en az artı 1 istihdam kampanyası başlatılmıştı. Bununla ilgili cumhurbaşkanı işadamlarından en az artı bir istihdam sözü aldı.
Bölgesel sorunlar
Türkiye’nin içinde bulunduğu durumların bölgesel sorunlarında konuşulduğu ekonomik şurada cumhurbaşkanı ve başbakanın sözlerini aktaran kazcıoğlu “ Türkiye 14 yılda 3 kat büyümesinde yapılan istişarelerin büyük katkısı olduğunu vurgulamış. İş dünyasının, TOBB çatısı altında temsil edilen kuruluşların, FETÖ’ nün darbe girişimi sırasında gösterdikleri sağlam duruş dolayısıyla takdiri hak ettiğini dile getirdi.”
Kazcıoğlu daha sonra TOBB Eğe Bölgesi Temsilcisi olarak Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan seçildiğini aktararak. TOBB Türkiye Ekonomik Şurasının herkese hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına son vermiştir.