Simav Ticaret ve Sanayi Odasının sunduğu, Simav Belediyesi ve Simav Kaymakamlığının destek verdiği, ilçenin sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesine katkı sağlayacak olan “Termal Yol” projesinin tanıtımında ikinci adım atıldı. Geçtiğimiz hafta Uşak ta kamuoyu oluşturma amaçlı görüşmelerin ardından önceki gün de Gediz ilçesinde ilçe kaymakamlığına, belediye başkanlığına ve son olarak da Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına ziyaret gerçekleştirildi.
Banaz, Uşak, Abide, Gediz, Simav, Sındırgı, Bigadiç, Balıkesir, Çanakkale güzergahını kapsayan ve adına da Termal Yol denen yatırımı tanıtmak amaçlı Gediz e giden Simav heyeti mutlu döndü.
Kaymakam Türker Çağatay HALİM’ in heyet başkanlığı yaptığı, Belediye Başkanı Süleyman ÖZKAN, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref KAZCIOĞLU, odanın Meclis Başkanı Raci HAZIROĞLU, Simav Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz AVSEVEN, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin GÜNER, Simav Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmaz GİRGİN, Belediye Meclis Üyesi Ramazan SARI ile Belediye Özel Kalemi Coşkun DEMİR’in yer aldığı heyette mazeretleri nedeniyle ilçedeki diğer siyasi parti temsilcileri yer almadı.
GEDİZ KAYMAKAMLIĞI…
Gediz’de ilk ziyaret noktası ilçe kaymakamlığı oldu. Kaymakam Avni KULA’yı makamında ziyaret eden Simav heyeti Termal Yol’u anlatarak bu yol güzergahının önemiyle, güzergah üzerinde yer alan şehirlere sağlayacağı katkılardan söz ettiler. Kaymakam Türker Çağatay HALİM, Termal Yol’un güzergahta bulunan tüm yerleşim birimlerine önemli katkılar sağlayacaklarını, Banaz’dan başlayıp yapımı planlanan 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsüne kadar ki güzargahta bulunan termal tesislere önemli yararlar getireceğini, Marmara bölgesinin insanlarını da içinde bulunduğumuz bölgeye taşıyacak önemli bir güzergah olduğunu anlattı.
Belediye Başkanı Süleyman ÖZKAN ise Simav ve Gediz arasında tatlı bir gelişim rekabeti olmakla birlikte iki ilçenin tarihten gelen sarsılmaz bağları bulunduğunu hatırlattı. Termal Yol’un Gediz’in termal ve dağ turizmine yönelik tesislerine de katkı sağlayacağını anlatan Başkan ÖZKAN, söz konusu yol projesinin Simav’ın olduğu kadar Gediz’in de gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.
Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (STSO) Şeref KAZCIOĞLU, Termal Yol’un gündeme gelişinde ilk katkıyı Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mesut Naci CEBECİOĞLU’nun yaptığına dikkat çekti.
KAZCIOĞLU, “Kütahya iş dünyasının ve bürokrasinin Yoncalı’da yaptığı toplantıda Kütahya ve ilçelerinin yol ihtiyaçlarının bitirildiğini anlatan CEBECİOĞLU, Yol sorunu yaşayan tek ilçe kalmıştır. O da Simav’dır demesi bizlerin yol konusunda kafa yorarak Termal Yol projesini ortaya koymamıza neden olmuştur.Projemiz Simav Belediyesi, ardından Simav Kaymakamlığı, siyasi partiler ve ilçenin sivil toplum kuruluşları tarafından destek görmüş, Termal Yol’un tanıtımı, kamuoyu oluşturulması ve üst düzey makamlara sunulması için kobi çalışmalarına başlanması kararlaştırılmıştır.Bu nedenle Gediz’e geldik.Sizlerden ve diğer ilgililerden Termal Yol’a destek için buradayız” şeklinde konuştu.
Simav heyetinin konuşmalarını tamamlaması ardından Gediz Kaymakamı Avni KULA, “Simav heyetini kutluyorum. Termal Yol, güzergahındaki tüm yerleşim birimlerine, termal tesislere ekonomik ve sosyal kazanımlar sağlayacak önemli bir proje olarak görülüyor. Bununla birlikte Simav’ın atanmış ve seçilmişlerinin , siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının Termal Yol projesinde hemfikir olması ise projeyi daha anlamlı kılıyor” dedi.
Kaymakam KULA’nın kapıya kadar uğurladığı ve günün anısına toplu fotoğraf çekimine katıldığı Simav heyeti daha sonra Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali SARAOĞLU ile bir araya geldi.