Ankara-İzmir otoyolunun tam ortasında olan Uşak’ın Abide-Simav-Sındırgı-Biğadiç-Balıkesir-Çanakkale’ye uzanan en kısa yol güzerğahı olarak illeri, ilçeleri ve bölgeleri birleştiren en önemli yol olduğu ortaya kondu. Simav Kaymakamlığı, Simav Belediyesi ve Simav Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “Termal Yol” olarak adlandırılan söz konusu yol için ilk adım Uşak’ta atıldı.
Simav Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı, Simav Kaymakamı Türker Çağatay HALİM ve Simav Belediye Başkanı Süleyman ÖZKAN’ la birlikte başlattıkları termal yol çalışmasıyla ilgili olarak Uşak’a yapılan ziyarete Ak Parti Simav İlçe Başkanı Hüseyin GÜNER, CHP İlçe Başkanı Hasan Koç, MHP İlçe Başkanı Osman ALPTEKİN, STSO Meclis Başkanı Raci HAZIROĞLU ile Simav Belediye Başkan Yardımcısı Birol SARMIŞ, Meclis ve Encümen Üyesi Ramazan SARI ile bazı yetkililer katıldı.
Uşak’a yapılan ziyaretin ilk durağı Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) oldu. UTSO Meclis Başkanı İsmail KARAMAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Selim KANDEMİR, Meclis Salonunda yapılan toplantıda Simav’ın ortaya koyduğu Termal Yol projesini birlikte masaya yatırdılar. Türkiyenin en önemli termal kaynaklarının yer aldığı Termal Yol güzergahının Ege bölgesini Marmara’ya bağlayan turizm ve ekonomi odaklı yol olduğu vurgulanan toplantıda ilk sözü STSO Başkanı Kazcıoğlu, Kütahya,Uşak,Manisa,Balıkesir ve Çanakkale illerini buluşturan yolun Termal Yol olarak günün şartlarına uygun bir hale getirilmesi için kamuoyu oluşturma hareketini Simav’ın atanmış ve seçilmişleri olarak Uşaktan başlattıklarını kaydetti.
Simav Heyetinin ikinci durağı ise Uşak Belediyesi oldu. Uşak Belediye Başkanı Nurullah CAHAN ve Başkan yardımcısı Ufuk UĞUR, Başkanlık makamında gerçekleşen buluşmada Uşak ile Simav arasında köklü ve tarihi bağlar olduğunu hatırlatarak Simavlılar için Uşak nasıl vazgeçilmez ise Uşaklılar için Simavın vazgeçilmez termal merkezlerinden birisi olduğunu ifade ettiler. Uşak havaalanı daha etkin hale getirecek en önemli faktör olduğunu öne süren STSO Başkanı Kazcıoğlu, söz konusu yolun İç Anadolu illerinden bazılarını da Marmara’ya en kısa sürede ulaştıracak yol olacağına dikkat çekti.
Uşak Belediyesinin ardından Uşak Valiliğine geçen Simav heyeti Vali Ahmet OKUR ile Valilik toplantı salonunda görüştü. UTSO Meclis Başkanı İsmail KARAMAN , UTSO VE Uşak Belediyesinde yapılan görüşmeler ve ortaya çıkan sonuçtan söz ederek, Termal Yol’un her açıdan bölgeleri buluşturan önemli bir yol olduğunu , Antalya’yı İstanbul’a, İstanbul’u Antalya’ya yakınlaştıracağını anlattı. Söz konusu yolun güzergahta yer alan illerin atanmışları ve seçilmişlerinin konuya sahip çıkmasıyla gerçekleşeceğini ve günümüzde var olan yolun bu şekilde hayat bulacağına dikkat çeken Karaman, “Böylesine önemli bir projeyi ortaya koyan Simav’ın atanmış ve seçilmişlerini kutluyorum” ifadesinde bulundu.
Uşak Ziyaretinin tamamlanmasının ardından Açıklamalarda bulunan STSO Başkanı Şeref KAZCIOĞLU, “Türkiye’nin termal, ticarette hatta stratejik yönden en önemli yol güzergahı olduğuna inandığımız Termal Yol için Uşak ziyareti ile ilk adımı attık. Simav’ın resmi ve sivil toplum kuruluşlarının el ele vermesiyle oluşturulan bu proje; Uşak Banaz’daki termal tesislerle aynı yol güzergahındaki Gediz,Simav,Sındırgı ilçelerinde bulunan termallere vatandaşları ulaştıran yol olmakla birlikte Uşak havaalanını daha aktif hale getirecek . bu ilk adımın arkasından Gediz,Demirci,Sındırgı,Bigadiç ve Balıkesir’e de adımları atacağız, Termal Yol’u bu şehirlerin atanmış ve seçilmişlerine anlatacağız” diye konuştu.